Top 5 ultimativnih modela wayfarer sunčanih naočara za muškarce

wayfarers

Slika preuzeta sa: Saturdays NYC AW16

Wayfarer model dizajniran je 1952. godine od strane Bausch & Lomb (osnivača Ray-Ban-a) i predstavlja pravi američki model naočara. Gde je Ray-Ban vodio, drugi su pratili, i wayfarer je postao ikona u svetu sunčanih naočara. Sa tradicijom dužom od pola veka, ove naočare nosili su svi od Majkl Džeksona do Džad Loa, i demonstrirali su da ovaj dizajn odgovara svakom obliku lica. Krajem 1960.godine wayfarer ustupa tron avijatoru, ali se krajem 1980-ih ponovo vraća.

 

Ray-Ban Original Wayfarer

Original je i dalje najbolji. Crni model sa Ray-Ban logoom na sočivima i drškicama– suptilno poručuje moje naočare su bolje od tvojih. 😉

Capture

Oliver Peoples L.A Coen Kockasti okvir od acetata

Svaki par Oliver People’s L.A Coen sunčanih n aočara dolazi u jedinstvenoj havana nijansi i objašnjava cenu – svaki par je unikatan. Sočiva u boji šampanjca čini ove naočare jednostavnim za uklapanje sa svakom odevnom kombinacijom.

OLIVER

 

Persol Dizajn

Najpoznatiji po prvom sklopivom modelu naočara ikada koje su krasile lice glumca Steve McQueen-a, Persol takođe ima par Wayfarera u rukavu. Dizajn ovih naočara ističe svoje italijansko poreklo, premium acetat i luksuzni dizajn.

PERSOL

Novi Wayfarer

Novi wayfarer vraća nas u prošlost, sa istim ikonskim oblikom kao i originalni Wayfarer, ovaj model je nešto manjeg i oblijeg oblika. Ovaj model je dostupan u modernim ali i klasičnim bojama.

 

 

neww

 

 

 

Burberry 4204 model

Ni čuveni britanski brend nije odoleo da napravi svoju verziju ovog ikonskog dizajna. Sa prepoznatljivim Burberry logoom na drškicama i sa pod dva zakovice na frontu i na drškicama.

 

 

burbery

 

 

 

Tekst preveden i prilagođen: 10 Of The Best Wayfarer Sunglasses For Men | FashionBeans