Ray-Ban aviator

Neke velike priče u modnom svetu jednostavno se dese i traju decenijama. Jedna od takvih je i Ray-Ban, naočare koje su postale sinonim za sve ono što je trend, sport, elegantno. Ray-Ban je osnovala 1937. godine američka kompanija Bausch&Lomb, a prve naočare s tim potpisom nastale su nakon što su piloti zamolili kompaniju da naprave sunčane naočare koje bi sprečile da im sunce oštećuje oči tokom leta. Tako je nastao popularni dizajn avijatičarskih naočara, a osim pilota počeli su da ih nose i vojnici. Osim što su prilično lepo dizajnirane, naočare su zaustavljale i sunčeve zrake. (Ray-Ban = BAN SUN RAYS – Zaustavlja sunčeve zrake)
Decenijama su „aviator“ naočare zadržale svoj prepoznatljiv oblik ali uvek su imale nešto novo u dizajnu. Prošle godine Ray-Ban je proslavio 80 godina postojanja i ono što je lepota njihovih modela, a posebno aviatora jeste da su mu podjednako posvećeni svi bez obzira na pol i godine i samim tim vraćanje ovom modelu koji prati naš život, odrastanje, sazrevanje, uspehe i neuspehe je razlog zbog kojeg je on i najtraženiji. Svih ovih decenija unazad mnoge poznate ličnosti su ih nosile, a mnogi ih nose i danas. One su van aktuelnog trenda jer su jednostavno uvek trendy.
Možete ih pronaći u našim optikama ili naručiti online na: NAJNAOCARE i na taj način postati deo istorije i svega onoga što aviator čini najtrazenijim modelom sunčanih naočara.

Tekst preuzet sa sajta Urban Look.