Ikone koje su proslavile Oakley II deo

SHOEONE™

Oakley je dizajnirao svoje prve cipele da budu jednostavnog oblika, bile su napravljene od najboljih materijala koji su postojali i sklapane korišćenjem najmodernijih tehnologija na svetu. To nije bio samo prvi model Oakley cipela, pošto je Oakley to napravio koristeći vlakna koja se koriste u pancir pojasima, postale su i prve cipele takvog tipa u svetu.

Sve vezano za Shoe je bilo posebno. Duša koju su imale bila je jedinstvena, kombinovanjem Oakley tehnologija Kevary® i Unobtanium® postignute su maksimalne performanse. Ideja iza ovog proizvoda bila je ponovno kreiranje cipela iz same osnove, ignorisanjem konvencionalnih razmisljanja i pogleda na to kakve bi i kakvih performansi cipele trebale da budu.

shoeone

RACING JACKET ®

Većina aktivnih sportova imaju dve komponente – brzina i znoj. Okley-evi High Definicion Optics® (HDO®) pomažu biciklistima kao što je George Hincapi da se probiju kroz konkurenciju prožajući mu neverovatnu jasnoću. Ali najbolja stakla na svetu nisu dovoljna. Iz tog razloga se naša ikona nalazi na nikad do sad vidjenom ramu.

Oakley’s Racing Jacket® je napravljen da seče kroz vetar. Rupice na stranama doprinose cirkulaciji vazduha koji elimiše znojenje i zamagljivanje naočara pomažući atletama kao što su Hincapie kako ih znoj nebi ometao u važnim trenucima. Ovo je još jedan primer kako Oakley pretvara oblik u funkciju.

racing-jacket

THE BOMB®

Mi znamo da svet neprekidno napreduje i ide napred. Nas mrzi da čekamo. Iz tog razloga smo dizajnirali naš prvi sat, kako bi konvertovali ljudske pokrete u tok elektrona. Mi smo mogli da koristimo poluge ili baterije da pomeraju kazaljke, ali u tom slučaju nikada nebismo napravili proizvod koji je bolji od svega što tržište pruža.

Spakovan u kutiju napravljenu od X Metal®, Inertial Generator® koristeći Engine® kako bi pretvarao vektore pokreta u čistu električnu energiju. Kranji rezultat: sat koji nikada nije potrebno navijati niti menjati baterije , i mešavina umetnosti i nauke koji može ono što ne može ni jedan drugi sat – jedinstvenost prave inovacije.

timebomb

HALF JACKET®

Kada ujutru vetar krene iznenada da duva ili sunce počne da se poigrava zmurke sa oblacima, profesionalni golferi kao što je Annika Sorenstam moraju da se prilagode. Čak i njen put do zelene površine može biti propraćen sunčevim zracima i senkom. Iz tog razloga smo izumeli prve na svetu naočare koje u sebi sadrže dva sferična rama sa staklima koja mogu da se menjaju sačinjena od čistog Plutonite®.

Stakla na Oaklye se mogu promeniti za sekundu, nudeći najbolje moguće performanse za trenutne elementarne uslove. One pomažu sportistima da mogu da se prilagodjavaju stalnim promenama majke prirode. Poluram znači da nema ništa što bi sprečilo pogled na dole , neverovatan benefit za aktivne bicikliste i trkače.

halfjacket

OVERTHETOP®

Ovo je još jedan primer zašto Oakley-evi proizvodi izledaju drugačije od svega ostalog što ste videli , i zašto su njihove performanse drugačije od svih drugih. Ovaj ram bez drškica je korišćen na Olimpiskim igrama održanim 2000 godine, OVERTHETOP® se zakači za gornji deo glave i tako pokrije celo čovekovo lice i na taj način fiksira stakla da stoje gde su oči.

Izazivajući standarde industrije naočara za sunce, lagani deo instrumenta stoji fiksiran i u najtežim vremenskim uslovima sa kojima se sportisti susreću. Šampioni kao što su Gary Scelzi i David Miller su izašli u susret inovaciji. Još jednom su standardi umetnosti i tehnologije redefinisani.

over-the-top

X METAL®

U 1990-tim, niko nije izumeo pravi metalni ram zato što bi bio pretežak. Rigidna arhitektura nije mogla da se prilagodi licu čoveka, niti je bila dovoljno fleksibilna da izdrži udarac. Okaley je rešio ovaj problem tako što je izmislio ultra laganu titanijumsku legeru i totalno nov dizajn za ram.

Oakley-jeva potpuno prilagodljiva arhitektura koristi kompresovane spojnice kako bi postigla maksimalnu fleksibilnost. Prva na svetu 3D skuptura od čistog metala X Metal® bila je izbor sportista kao što su Michael Jordan, Ichiro Suzuki and Juan Pablo Montoya. Inovacije korišćene u X Metal® su nagradjene sa 20 patenta za dizajn i tehnologiju.

x-metal

MEDUSA®

Kada pričamo o nauci i umetnosti, naša poruka se odnosi na ljude koji sede u prvom redu – na lidere u sportu čije granice većina ne može da dostigne. Proizvod kao što je Medusa™ neće te pronaći u drugim kompanijama koji samo proizvode generičnu robu za široke mase. Takodje je nećete naći na glavama ljudi prosečnih razmisljanja.

Ovaj proizvod nije namenjen za ljude koji nemaju inijacitivu. Ovaj proizvod je sačinjen iz tri dela od kožne maske, stakla koje je su napravljene od čistog Plutonite® i dredova koji su takodje od kože. Ako se pitate zašto smo ih napravili znajte da nam namera nije bila da prkosimo. Bilo je iz raloga da ne dozvolimo da Vas svet uniformiše. Proizvodi kao ovaj su u samoj srži Oakley-jeve dizajnerske filozofije.

medusa

PLATE®

Njeogv prvobitan nacrt izgledao je kao brošura za nemoguće. Da bi postigli takav dizajn bilo je potrebno da varove uradimo sa zrakom od 20-kiloherca čistog zvuka. Nakon toga su ispaljivani elektronski mlazovi jačine 1,000 ampera na metalni ram kako bi došlo do oslobadjanja plazme. Ovo je bio jedini način da se napravi zaštitni sloj oko metalnog rama.

To je bio nivo tehnologije potreban da bi se proizvele naočare koje se zovu Plate®. Niko nije tako nešto pokušao do tad jel je bilo izvan svih standarda i racionalnog razmisljanja. Mi smo to uradili jel ne bežimo od izazova već ih prihvatamo. Jel to je jedini način na koji možemo da podignemo standarde.

plate

A FRAME® GOOGLE

Zakrivljena stakla prelamju svetlost pod nepravilnim uglom i mogu naneti vizualnu distorziju. To je činjenica iz fizike koju drugi proizvodjači maska prihvataju, ali ne i Oakley. Mi smo izumeli High Defenition Optics® kolekciju naočara za sunce koji daju najčistiju i najjasniju sliku. Prilagodjavanje HDO® tehnologiju za maske bio je pravi izazov.

Koristeći najsavremenije laboratorije i dizajnerske kuće napravili smo prvu na svetu ski masku sa optički ispravnim staklom. Geometrija našeg proizvoda ne podleže defektima kao druge obične ski maske. Na planini naš A FRAME® ćete videti na poznatim ličnostima kao što su Shaun White, Seth Morrison i Tannar Hall.

a-frame

OAKLEY THUMP

Mnogi sportisti treniraju sa muzikom. Praktično rešenje bi bilo da imate muzički uredjaj već ugradjen u stvar koju već nosite sa sobom. Na taj način bi mogli da slušate muziku bež nošenja drugih uredjaja. Nebi bilo svakojakih žica koje bi Vam se mrsile i sputavale , niti bubica koje bi bilo zarijane duboko u vaše uvo.

Sve te probleme rešili smo sa Oakley THUMP, ceo muzički sistem ugradjen je u sunčane naočare najboljih performansi. Na ovaj način dobili smo prve naočare za sunce izuzetnog kvaliteta koje u sebi imaju ugradjen audio sistem koji inspiriše profesionalne sportiste kao što su Brain Lopes, Mike Metzger, Cerdic Gracia, Manny Fernandez i James Stewart.

THUMP® je registrovan pod Thump Records inc i pod njihovom je ekskluzivnom licencom.

thump

RADAR™

Kada je Normann Stadler prošao kroz cilj i osvojio Iroman 2006 godine , sa njime je prošlo i 30 godina inovacija u optici. Kao i mnogi drugi sportisti u surovoj konkrenciji , nosio je Oakley Radar™. Inovacije ovih naočara za sunce započele su sa dizajnom stakala koje su mogle da se menjaju u zavisnosti od vremenskih uslova i potreba sportista. To je bio samo početak.

Radar™ je napravljen sa hidrofilnom zaštitom koja štiti staklo od vode i znoja dok je sa druge strane imuna na ulja i štetne materije koje bi mogle da kvare vid. Kombinovanjem sa izborom zamenjivih stakala i jasnom slikom koju pruža Oakley HDO®, ove inovacije su postavile nove standarde u svetu profesionalnih naočara za sunce.

radar

JAWBONE

Većina sportista je prepuštena na milost i nemilost sunca, ali filizofija kao što su adaptiraj se i preživi ne donose medalje. Najbolji svetski sportisti koriste i dominiraju svetom sporta koristeći Okaley ikone kao što su Jawbone naočare ze sunce. Biciklistički šampioni George Hincapi i Thor Hushovd , kao i osvajač MTB-a Brain Lopes učestvovali su u stvaranju i testiranju ovog jedinstvenog proizvoda.

Oakley Jawbone koristi Swich Lock, revolucionarnu tehnologiju koja je iz osnova promenila mehaniku rama. U Swich Lock-u dodnji deo rama se otvara kako bi omogućio brzu promenu stakla, dok gornja strana rama sadrži ručke koje drže stakla, kako se opterećenje nad okvirom nebi prenelo i na staklo.U kombinaciji sa našim premijum staklima ove naočare poseduju zaštitu i jasnoću slike kao nijedne druge naočare na tržištu.

jawbone

Oakley ELITE C SIX™

Oakley poseduje više od 600 patenta koji su ga doveli u sam vrh dizajna i inovacije, ali ni to nije bilo dovoljno našim umetnicima i naučnicima. Odredjeni proizvodi napravljeni od najboljih materijala i na jedinstven način doživeli su komercionalni neuspeh zato što njihov izleg i tehnologija su bili mnogo ispred svog vremena. Jedino rešenje je bilo da se se napravi vrhunska kolekcija Oakley-a pod nazivom Oakley Elite.

Najbolji primer Oakley Elite kolekcije je Oakley C Six™ koji je napravljen od karbona, materijal koji je tanji od ljudske kose, a sa druge strane čvršći od čelika. Pravljen je uz 24-vorno časovnu kontrolu računara i sa ručkama od titanijuma koji pamti svoj položaj, C Six sadrže najbolju tehnologiju koja je ikada napravljena za naočare za sunce.

c_six

3D GASCAN®

Kada je Diznji počeo sa emitovanjem filma TRON krajem 2010 predstavljalo je hrabru ideju koja je se nastavljala na priču od pre 30 godina. Zajedno sa ovim filmom Oakley je izašao na tržište sa svojim prvim 3D naočarima: Throne Limited Edition 3D GASCAN®, sa oznakama slavnkog filma. Kao i film Throne, Oakley 3D GASCAN je bio revolucionarnog karaktera u industriji 3D naočara.

Oakley 3D GASCAN je priveo kraju razočarenjima u kvalitetu slike koje su 3D naočare do tada pružale. Koristeći specijalno napravljenu varijantu HIGH DEFINITION OPTICS® (HDO®) pod nazivom HDO-3D®, dozvolio je Oakley-u da zakrivljena stakla daju gledaocu pun užitak gledanja. Gleocima je omgućen pun užitak gledanja filma a da pritom nisu morali da zabacuju svoju glavu u nazad kako bi videli dešavanja na uglovima platna.

iconic-product-3d