Ray-Ban – kako je počelo

Ray-Ban je od svog nastanka 1937. godine, postao svetski hit kombinovanjem elegantnog izgleda sa vrhunskom zaštitom za oči. Ray-Ban naočare su nakon više od 75 godina postojanja najprodavanije i najpopularnije naočare na svetu, popularne su koliko su bile i pre 30 godina i biće popularne isto toliko i za 20 godina.

Krajem 1920-ih poručnik John A. Macready, američki test pilot koji se vratio sa leta balonom, zamolio je Bouch & Lomba da naprave anti – glare stakla, za zaštitu očiju od refleksije i UV zraka, pošto je imao glavobolje, mučnine i vid mu je bio trajno oštećen.

douglas macarthur

Poručnik John A. Macready

1936 Baush & Lomb su izbacili prvi model koji je bio plastičan, u obliku Aviatora (3025) pod nazivom Anti Glare. Baush & Lomb su 7. maja 1937. godine izbacili model 3025 Aviator sa polarizovanim staklima (zelena sočiva napravljena оd mineralnog stakla za filtriranje infracrvenih i ultrаljubičаstih zrаka) i metalnim pozlaćenim ramom težine 150 grama. Firmi su dali ime Ray-Ban (Banish Rays) kako bi u startu ljudima dali doznanja da se radi o brendu koji ima za svrhu da zaštiti ljudske oči.

n11

RB 3025